Beerdome
Ontdek de wereld aan speciaal bieren

Beschermde biersoorten

Beerdome heeft onze hulp ingeschakeld voor de herpositionering van hun merk. Waar het vraagstuk begon met het design van eigen bierblikken, mondde het uit in een complete rebranding van het merk. Na een analyse is er een volledige huisstijl uitgerold, inclusief een splinternieuwe webshop, met eigen fotografie en campagne beelden.

Uitdaging

De uitdaging lag in de creatie van een herkenbare identiteit, met behoud van bepaalde stijlelementen van de voorgaande huisstijl. Een eigen verhaal vertellen, om zich te onderscheiden van andere online aanbieders van speciaal bier. Dit door middel van kleuren, lettertypes, maar ook fotografie en bewegende beelden. 

Onze kracht.
Bierblik label design

Aanpak.

WORK IT

Tijdens de kennismaking bleek al gauw wat er ontbrak bij Beerdome; een eigen identiteit en huisstijl. Op het logo na, was er geen eigen stijl ontwikkeld. Zonde, want wat een mooi verhaal schuilt er achter dit platform!

Na een interne brainstorm zijn er kernwaarden geformuleerd, die raak zijn voor Beerdome. Een nieuwe pay-off ‘beschermde biersoorten’ was het resultaat. Met deze slogan is er een zogenaamd keurmerk ontwikkeld, die de bieren van Beerdome kenmerkt. Een goed bewaard geheim en niet voor elk biertje toepasbaar.

ontwerp beerdome campagne bier
Van bierblikken tot online presentatie.
Wat begon met het ontwerp van een drietal verschillende bierblikken, resulteerde in het ontwerp van een nieuw logo, pay-off en bierviltjes. Daarnaast is er frisse eigen content ontworpen en vastgelegd voor social media.
 
En niet te vergeten; de échte Beerdome badge voor Untappd! Zowel naam als ontwerp hebben we mogen verzorgen. De illustratieve vormgeving vertelt het verhaal van ‘de ontdekking’. 
Alles komt samen in de nieuwe webshop
merk-fotoshoot-beerdome-campagne
" Wauw, gewoon wauw. Wat een transformatie en professionalisering hebben we doorgemaakt. We kijken uit naar een verdere samenwerking met Phanatique! "

Meer moois zien?